6 Ιουλίου 2009

Μαγειρίον: «Η τριμερής»

• «Στόχος της Κυβέρνησης η πάταξη της σήψης και της διαφθοράς». Πονηρέ σύντροφε! Θέλεις να μείνεις μόνος σου ε;

• «Ανασυντάσσεται η τριμερής ενόψει των διορισμών των μελών στους ημκρατικούς οργανισμούς». Μα γιατί δεν το λένε στα κυπριακά για να καταλαβαινόμαστε: Κοπιάστε να φάμεν!

• Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Άντρο Κυπριανού είχαν μια γενική συζήτηση του θέματος και χαρακτήρισε αποκυήματα της φαντασίας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους έκοψε τον βήχα για τους ημικρατικούς». Ποσες φορες γκουχου-γκουχου μεσα στα μουτρα του; Σερνουν και γριππη τα...γουρουνια!

• Ο κ. Καρογιάν ανέφερε ακόμη ότι η σφυριλάτηση της συνεργασίας επιτυγχάνεται με την καλύτερη συνεννόηση και με την ΠΡΟΣΜΙΞΗ, κατά την έκφρασή του, εκπροσώπων κομματικών σχηματισμών. Βαζεις 2 κιλα Κοκκινοχωρια, μισο κιλο Στατός, 3 δεσμες Καιμακλι, 2 φυλλαρακια Αγλαντζια, 1 πρεζα Μορφου, τα τυλιγεις σε παννα Μεσαοριας και τα περνας σε σουβλα Λυσιωτικη. ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΑΡΙΕ;

• Ανάλογες εκλύσεις θανατηφόρων αερίων παρατηρήθηκαν και κατά την ανάγνωση της συνέντευξης του Ταλάτ στον ΠΟΛΙΤΗ: «Το νέο κράτος θα είναι αρκετή Κυπριακή Δημοκρατία και λίγη «ΤΔΒΚ». Κράτος θα φτιάξουμε Μεμέτη μου, όχι τουρλού-τουρλού!

• Δεν θεωρώ, είπε ο κ. Καρογιάν, ότι είναι σωστό ένα κόμμα, να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε έναν ημικρατικό οργανισμό. Νηστευφκω σε, Χριστε μου! Εν πον έσhιεις, φτωσhιέ μου!

• Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της εκπροσώπησης και της αντιπολίτευσης στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών! Είδες, αμα είναι ξενα τα κολλυβα!

• Σε σύσκεψη του Προέδρου της ΑΗΚ Χάρη Θράσου με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η αναστολή της εφαρμογής της χρέωσης του ποσοστού 3% που αντιπροσωπεύει το κόστος αγοράς των δικαιωμάτων για ρύπους, στα τιμολόγια της ΑΗΚ, η έναρξη της οποίας είχε προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου 2009. Αναστόλη! Όχι ακύρωση! Και άντε και το ακύρωσαν. Θα το πληρώσουν από τις τσέπες τους ή θα μας το χώσουν από την πίσω πόρτα;

• Μια είδηση που έσκασε έφερε το Διευθυντή Πολιτικής Αεροπορίας, να έχει στείλει με κρατικές δαπάνες ιδιώτη συνεργάτη του Τμήματος για ειδική εκπαίδευση που αφορά άλλη μόνιμη θέση του δημοσίου, κλίμακας Α13 που διεκδικεί μαζί με άλλους ο συνεργάτης. Κύριε υπουργέ, ρίξε του την πιο απλή ποινή: να πληρώσει τα δίδακτρα! Να δούμε πόσους χουβατράδες διευθυντές τμημάτων θα έχεις μετά από αυτό.

• Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έριξε την ιδέα για τη δημιουργία σώματος καταπολέμησης της διαφθοράς στην Αστυνομία. Κάτι σαν το αρφός της γεναίκας του ανηψιού του κουμπάρου του γαμπρού του συμπεθέρου της τρίτης εξαδέρφης!!! Υπουργέ μου, ζεις σε άλλο πλανήτη;

• «Στόχος της Κυβέρνησης η πάταξη της σήψης και της διαφθοράς». Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να απελπιστώ....

1 σχόλιο:

oniropolos είπε...

simfinw apolita se ola.
alla den ftene oi politikoi p den mas ta "lene kypriaka gia na katalavoume" alla emis p ta katanalwnoume xwris na xeroume ti trwme.
ligo prin tis euroekloges efkalan ta matia o enas tou allou me mono skopo (kata tin apopsi m) na apopoiithoun efthines apo ta "adikeologita" aytis tis trimerous gia na kataferoun na sispirosoun k tous pio apogoiteymenous psifoforous toys. twra omws p "kamnoun to trapezi" oi imikratikoi organismoi ekatsan oloi na fasin. essiran k ena kokalo tou anastasiadi gia na stamatisi na lassi...