4 Σεπτεμβρίου 2009

για όσους νιώθουν ότι δεν εχουν κανει κατι στη ζωη τους...

(από τη σημερινη Ελευθεροτυπια)

Συριανός στην καταγωγή, με έξι αδέλφια. Υπηρέτησε στο Εμπορικό Ναυτικό ως μάγειρας έγινε βατραχάνθρωπος στα είκοσί του και λίγα χρόνια αργότερα μπήκε σε ομάδα κομάντος, στη Σχολή Χωροφυλακής Ρεθύμνου.

Εδώ το «ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς», δεν ισχύει Εδώ το «ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς», δεν ισχύει Διακρίθηκε στο καράτε, στην ελληνορωμαϊκή πάλη και στην άρση βαρών. Του έχουν απονεμηθεί διακρίσεις και μετάλλια για την αφοσίωση με την οποία υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό και στην ομάδα κομάντος της Χωροφυλακής. Στο παρελθόν τιμήθηκε και από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τη διάσωση 4 ναυαγών, όταν ακόμα σε νεαρή ηλικία εργαζόταν ως μάγειρας σε εμπορικά πλοία.

Σήμερα, στα 56 του, ιερουργεί στον Ιερό Ναό της Παντάνασσας στη Σίκινο, υλοποιώντας πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και ποικίλες δραστηριότητες που μόνο σε έναν συνηθισμένο ιερέα δεν παραπέμπουν. Ο πατήρ Σπυρίδων Βουρλάκος, όταν δεν διδάσκει στο κατηχητικό, έχει αρκετό χρόνο για να αφιερωθεί σε άλλα πράγματα. Είναι μέλος της ομάδας δενδροφύτευσης και προστασίας της θάλασσας, του παραδοσιακού οικισμού και γενικά του περιβάλλοντος αλλά και μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης «Ενωση Ζωόφιλων Θήρας».

Στο παρελθόν διετέλεσε και ευρεσιτέχνης, κατασκευάζοντας πατέντες, ακόμα και φάρμακα για την υπέρταση και τη χοληστερίνη, χρησιμοποιώντας μελέτες Θιβετιανών μοναχών. Επίσης ήταν επιμορφωτής σε θέματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, έκανε μαθήματα βιολογικού πολέμου.

Διαβάζει πολύ, διαθέτει πλουσιότατο αρχείο για το νησί του, ετοιμάζει τουριστικό οδηγό, διαθέτει βιβλιοθήκη με εκατοντάδες τόμους διαθέσιμους στους ενορίτες του, αρθρογραφεί σε τοπικές κυκλαδίτικες εφημερίδες και εκδίδει την εφημερίδα «Η Σίκινος» και το ενοριακό φύλλο «Η Παντάνασσα». Ονειρεύεται να ταξιδέψει μέχρι τους Αγιους Τόπους και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Με τέτοιους ιερείς -το νησί έχει και τον παπα-Θοδωρή τον μελισσοκόμο, που παίζει βιολί και τραγουδά αντάρτικα- είναι να μη ζηλεύεις τους Σικινιώτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: