26 Ιουλίου 2009

O άγνωστος κ. Αγγελίδης

Την 20η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία μια πορεία υπό την αιγίδα του Ενιαίου Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (ΕΦΑΕΦΠ) και της Εθνικής Φωνής Ελληνόψυχων Νέων (ΕΦΕΝ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, ο χαρακτήρας της εκδήλωσης ήταν αντικατοχικός και αντιομοσπονδιακός (http://www.efen-nic.com/page.php?2). Οι δυο οργανώσεις δεν κρύβονται: η ΕΦΕΝ αναφέρει στο καταστατικό της υπό το άρθρο «Ιδεολογία»: «Η Ε.Φ.Ε.Ν εκφράζει τους μαθητές που είναι συνειδητοποιημένοι όσον αφορά στο εθνικό θέμα και έχουν υπεράνω όλων την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό». Η διακηρυγμένη θέση τους για το Κυπριακό είναι η αντίθεση στην ομοσπονδία και η ανάγκη αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου.

Ας αρχίσουμε με τα κλισέ: το δικαίωμα στην πολιτική άποψη είναι δικαίωμα που επιφυλάσσεται στον καθένα. Το να εκφράζεις ελεύθερα την άποψή σου είναι αυτονόητο δικαίωμα σε κάθε δημοκρατία δυτικού τύπου.

Η στοιχειώδης νοημοσύνη υποβάλλει, επίσης, την παραδοχή ότι η συμμετοχή σε μια πορεία για ένα πολιτικό ζήτημα συνεπάγεται την αποδοχή του πλαισίου μέσα στο οποίο πραγματοποιείται, καθώς και το ότι προσυπογράφεται η προσέγγιση, τα συνθήματα και το πνεύμα της. Διαφορετικά, κάποιος πρέπει να είναι απλά ηλίθιος για να λάβει μέρος σε μια εκδήλωση που δεν γνωρίζει τι πρεσβεύει.

Η ερώτηση μου είναι απλή: Γιατί πήρε μέρος στην πορεία το μέλος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Σίμος Αγγελίδης; Η απορία μου έχει αποκλειστικά πολιτικό περιεχόμενο και δεν θέτει υπό έλεγχο το δικαίωμα του κ. Αγγελίδη να κινείται ελεύθερα και να επιλέγει τον τρόπο που εκφράζεται. Όπως μπορεί να δει κάποιος στο διαδίκτυο (http://www.youtube.com/watch?v=XWzDU4pe4zc&feature=related και http://www.youtube.com/watch?v=93sC2To4PXs&NR=1), ο κ. Αγγελίδης συμμετέχει στην εν λόγω πορεία. Ένα απάνθισμα των συνθημάτων που ακούγονται σε αυτή είναι: «Τούρκοι-Μογγόλοι-Δολοφόνοι» και «Κάτω τα χέρια ομοσπονδιακοί, η Κύπρος είναι Ελληνική», ενώ το πανό στην κορυφή της πορείας ανέφερε: «Κύπρος σε πουλάνε, τους Τούρκους προσκυνάνε».

Ο κ. Αγγελίδης προέρχεται από το ΔΗΚΟ, το οποίο αναφέρει στη διακήρυξή του για την επέτειο της εισβολής ότι «εμμένει στις αρχές μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, μια διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με το σωστό περιεχόμενο» (http://www.diko.org.cy/easyconsole.cfm/id/479). Ήταν ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και της Κύπρου, Σπύρος Κυπριανού, που συμφώνησε με τον Ραούφ Ντενκτάς ότι η βάση διαπραγμάτευσης θα είναι η εξεύρεση ομοσπονδιακής λύσης (http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/5BA83ABAD24F088EC2256D7C00368A54?OpenDocument).

Κύριε Αγγελίδη, δεν σας ψήφισα στις τελευταίες εκλογές και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα ψηφίσω το κόμμα σας ποτέ. Ωστόσο, με ενδιαφέρει να γνωρίζω ποια πολιτική θέση ευαγγελίζεστε πραγματικά και ποιες είναι οι πραγματικές σας πεποιθήσεις. Υποστηρίζετε την εξεύρεση μιας ομοσπονδιακής λύσης, όπως και το κόμμα με το οποίο κατήλθατε ως υποψήφιος και λάβατε χιλιάδες ψήφους ή τάσσεστε εναντίον μιας τέτοιας λύσης, όπως οι φορείς στην πορεία των οποίων συμμετέχετε;

Θα ήθελα να κλείσω εκφράζοντας τη χαρά μου που μπορείτε να συμμετέχετε σε πορείες. Αυτό σημαίνει ότι δεν ταλαιπωρείστε από οποιαδήποτε ασθένεια, όπως για παράδειγμα βαριά τενοντοαρθρίτιδα του αχίλλειου τένοντα και της πελματικίας περιτονίας αριστερού άκρου ποδός, με σοβαρές λειτουργικές διαταραχές, γεγονός που σας επιτρέπει να εκπληρώσετε τη στρατιωτική σας θητεία και να παλέψετε έμπρακτα για την πατρίδα σας, όπως και οι υπόλοιποι άρρενες της 77Β ΕΣΣΟ...

Ο Νικόλας Κυριάκου έχει υπηρετήσει 26 μήνες και 9 μέρες στην Εθνική Φρουρά και δεν έχει κάνει δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Αρχιεπίσκοπο.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είσαι συ βρε σταλινικό απολίθωνα που θα κρίνεις την ιδεολογία μιας οργάνωσης;

the Idiot Mouflon είπε...

@Ανωνυμίσκος.
Εν ο Νικόλας ρε, μα δεν ξέρεις να θκιαβάζεις;

@Νικόλας.
27 μήνες τζιαι 10 μέρες. Έφα σε! Τζιαι να φανταστείς ... εγώ τις έγραφα. (Γραφέας Πρώτου).

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Νικόλα!
Έχεις κάθε δικαίωμα να μιλάς εσύ, γιατί υπηρέτησες, γιατί δεν φυγοστράτησες σαν κάτι φλώρους που το παίζουν πατριώτες.
Συνέχισε να τους ξεμπροστιάζεις κι άσ΄τους να κόπτονται...

Aslan είπε...

Ανωνυμε 26 Ιούλιος 2009 3:48 μμ

Βγαλε πρωτα το σχολειο, μαθε να γραφεις και μετα να κρινεις.
ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ

Ξαδερφε πολυ σωστα τα λες αλλα τι περιμενες απο το κομμα των πιθηκων!

Νικόλας Κυριάκου είπε...

@ 1ο Ανωνυμο: πέρα από την εμνευσμένη απαντηση του I.Μ., καλυτερα να ξαναδιαβασεις το κειμενο. Δεν κρινω καμια οργανωση, αντθετα έκανα copy - paste, από τα site τους.

@ΙΜ: προσκυνώ....

@ανωνυμο 2: το ιδιον ευχομαι και δι υμας

@ξαδερφακι: απο κοντα αύριο.

rose είπε...

αφου αποκαταστάθηκε η υγεία του παιδιου δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα - είμαι σίγουρη πως τις επόμενες μέρες θα επιστρέψει στην Εθνική Φρουρά.

Τι ηθική ανταμοιβή για ένα σπουδαίο πατέρα και τι λαμπρό παράδειγμα για εναν μελλοντικό υποψηφιο βουλευτή

Aceras Anthropophorum είπε...

Δηλαδή έχουν το όσοι έχουν άπλυτα ναν υπερπατριώτες. Ο άλλος κτίζει πας τα οχυρά, τούτος φυγοστρατεί. Είμαι σίουρος ότι αν ησκαλίσουμεν θα έβρουμεν σαβούρα...

Το 74 οι υπερπατριώτες την εφκάλλαν μες τα περβόλια να ψήννουν σιοίρους τζιαι αρνιά που εκλέφταν που τζιείνους που ήταν εις τον πόλεμο.

Aslan είπε...

καλως να ορισεις σε περιμενω!

Ανώνυμος είπε...

aslan αφέντη με το τούρκικο όνομα πάε
να φάεις κεμπάμπ!

Aslan είπε...

το ασλανι τοππουζε ειναι ποντιακη λεξη που σημαινει λιονταρι.

Ασλανι = λιονταρι
Καπλανι = τιγρη

εξου και το καπλανι της βιτρινας (που αμφιβαλλω αν το διαβασες) που μου εδωσε εμπνευση για να ονοματισω το δικο μου blog

αλλα ειναι λογικο εισαι ημιμαθης εισαι αχαπαρος αρα εισαι τοππουζος αρα εισαι εθνικιστης

Εμεις ομως που ειμαστε ανοικτομυαλοι με αριστερες ιδεες ειμαστε εθνιστες. Ατε αλλη δυσκολη για σενα λεξη.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει ασλάνι του κεμπαμπ!μουχαχαχαχαχαχχααχα!!!!!

Aslan είπε...

σε καταλαβαινω. Δεν μπορεις να γραψεις κατι που να εχει νοημα. μονο να λασσεις.

αλλα ειπαμε: εισαι ημιμαθης εισαι αχαπαρος αρα εισαι τοππουζος αρα εισαι εθνικιστης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νικόλα,

Αντιλαμβανεσαι τι πρεσβεύουν με τον λόγο που αντιπαραθέτουν. Αυτοί που τσαντίζονται με αυτά που γράφεις και αφρίζουν με μίσος αδυνατούν να κατανοήσουν την έννοια του επιχειρήματος. Το λεκτικό τους προτάσσει βία και μίσος φανατισμένων χούλιγκαν - θλιβερό γεννημα και θρέμμα της πολιτικής ζωής του τόπου.

Υ.Σ. Πρόσεχε από τα τηλεκατευθυνόμενα βλήματα και υποχείρια αυτών των "master puppeteers" της πολιτικής μας ελίτ.
Φιλικά
Άκης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νικόλα,

Αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν τον Σίμο Αγγελίδη θα καταλάβουν γιατί γίνεται αυτή η 'φτηνή και άθλια' προσπάθεια σπήλωσης του ονόματος του. Είναι επειδή λίγοι έμειναν να λένε τα πράγματα με το όνομα τους και στην Κύπρο του βολέματος και της διαπλοκής, δεν μας αρέσουν οι καθαρές φωνές. Κάποιοι έτσι ενοχλήθηκαν που ένας διακεκριμένος δικηγόρος και πα... Read Moreθιασμένος με τα δίκαια του τόπου του, στην πρώτη φορά που κατέβηκε σε εκλογές κατάφερε να μαζέψει 12,000 ψήφους απο ΌΛΑ τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου, ακόμη και απο το ΑΚΕΛ.

Λογικό και πλήρως αναμενόμενο να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες για να πληγεί και να μην αφεθεί να προχωρήσει πιο ψηλά. Δυστυχώς για αυτούς τους συκοφάντες και τους παραμυθάδες, η στάση τους μόνο ενδυναμώνει τους υποστηρικτές του και η λαμπρή του πορεία μόλις αρχίζει.

Νικόλας Κυριάκου είπε...

Ακη, να σαι καλα που κανεις παντα τη βολτα σου απο δω και αφηνεις τη σκεψη σου.

Τις περισσοτερες φορες δεν απαντω γιατι δεν εχω τιποτα να προσθεσω.

Ν

Νικόλας Κυριάκου είπε...

Αγαπητέ ανωνυμε της 12ης Αυγούστου,

η απαντηση μου ειναι η εξής:

Ενα πολιτικό πρόσωπο οφείλει να έχει καθαρές θεσεις. Η έκθεση του στο δημόσιο χωρο και βίο αυτό υπαγορεύει. Ειναι καραμπινατη αντιφαση να εισαι μελος ενος κόμματος που υποστηρίζει τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και από την άλλη να συμμετέχεις σε μια εκδήλωση που έχει ως σύνθημα το "κατω τα χερια αντιομοσπονδιακοί, η Κύπρος είναι ελληνικη". Τι θέλεις τώρα; Να μας πείσεις ότι τα 2 συμβιβαζονται; Δεν έχω πρόβλημα επί προσωπικού με τον Σ. Αγγελίδη, ούτε θέλω να φιμώσω τη φωνή του ή των ομοιδεατών του. Εσεις οι λίγοι (12 χιλιαδες....) που τον ξέρετε θα πρέπει να ξερετε τι απ τα 2 πρεσβευει. Εμείς γιατί όχι;

όσο για το σεναριο συνομωσίας είναι τόσο γελοίο από μονο του που δεν προκειται καν να το σχολιάσω.