8 Αυγούστου 2010

(ΕΦ) Εθνική Φθορά

«Κλείστε το μπουρδέλο
και κάντε το σχολείο»
Σύνθημα από τις διαδηλώσεις του 2003
στη Θεσσαλονίκη


Το νέο πιο σύντομο ανέκδοτο είναι: «Εθνική Φρουρά». Η αλήθεια είναι ότι περιστατικά όπως αυτό της κλοπής των εκρηκτικών αποκαλύπτουν την ανικανότητα και τη γελοιότητα που χαρακτηρίζουν τον οργανισμό αυτό. Μαζί και την επικινδυνότητα που ξεφυτρώνει μέσα από την παρακμή του.

Δίπλα στις κλοπές υλικού, πυρομαχικών και όπλων, πρέπει να προστεθούν τα κατά καιρούς ατυχήματα, θανατηφόρα ή μη, η ανύπαρκτη εκπαίδευση της εφεδρείας, η διατήρηση ενός συστήματος ευνοϊκής μεταχείρισης μέσω αποσπάσεων, μεταθέσεων και τοποθετήσεων για όλους όσους υπηρετούν σε αυτή και η δημιουργία φαινομένων, όπως η φυγοστρατία με τις συνακόλουθες κοινωνικές εντάσεις και αδικίες. Ξεχνάω κάτι; Α, και το οικονομικό της κόστος! Ο προϋπολογισμός της φετινής χρονιάς αφιερώνει πάνω-κάτω μισό δισεκατομμύριο ευρώ σε δαπάνες που σχετίζονται με την άμυνά μας. Για όποιον δεν έχει πρόχειρο μηχανάκι, αυτό μεταφράζεται σε 294 117 647 παλιές καλές κυπριακές λίρες.

Σε τι χρειάζεται σήμερα η Εθνική Φρουρά; Οι σκοπιές δεν βγαίνουν, η διαφθορά έχει τσακίσει κάθε έννοια ιεραρχίας, οι ασκήσεις –όταν δεν ακυρώνονται- είναι για την πλάκα και το κόστος, ανθρώπινο και οικονομικό, είναι απείρως δυσανάλογο από το όποιο όφελος. Η καραμέλα στο στόμα των πολιτικών είναι η «αποτρεπτική ισχύς». Η φράση αυτή είναι η αποτύπωση της new age κενολογίας, της ικανότητας δηλαδή να μιλάς χωρίς να λες τίποτα. Κανείς δεν τολμάει να πει ότι η ΕΦ έχει την ικανότητα να κερδίσει πίσω εδάφη, μια μάχη, έναν πόλεμο. Η ικανότητα της μοιάζει λίγο με το σύστημα άμυνας της Εθνικής Ελλάδας: 11 παίκτες στο μισό γήπεδο, και ό,τι σώσουμε. Η «αποτρεπτική ισχύς» δεν είναι άλλο από τον τίτλο στο έργο του παραλόγου, της οικονομικής διαφθοράς και της κοινωνικής συντήρησης.

Όλοι καμώνονται τους ανήξερους και τους έκπληκτους κάθε φορά που συμβαίνει κάτι. Μετά, ξεκινάνε οι «δεκάρικοι» για τα μαχαίρια που θα φτάσουν στο κόκκαλο, τους κόμπους που έφτασαν στο χτένι και όλες εκείνες τις προκατ ατάκες που θα ανταλλάξουν οι κομματικές κερκίδες. Το ματς λήγει σύντομα – μέχρι την επόμενη φορά. Αντί λοιπόν να ψαχνόμαστε για το πως θα θα βελτιώσουμε, θα διορθώσουμε, θα επαναφέρουμε κάτι που ίσως και ποτέ να μην υπήρξε, ας κλείσουμε το μαγαζί.

Ας απελευθερώσουμε τα όνειρα των 18άρηδων, για να ζήσουν τις ζωές τους όπως οι ίδιοι θα διαλέξουν, χωρίς τεχνητούς καταναγκασμούς. Τουλάχιστον, όχι από τόσο νωρίς. Ας δώσουμε στην κοινωνία ανθρώπινο δυναμικό: νέους, φοιτητές, εργατικό δυναμικό, ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες χωρίς το αναγκαστικό πέρασμα από το μιλιταρισμό. Οι άντρες δεν γίνονται καθαρίζοντας τουαλέτες και βγάζοντας σκοπιά 2-4 σε ένα φυλάκιο στη μέση του πουθενά. Όποιος πιστεύει ότι η διαδικασία διαμόρφωσης και αυτοσυνειδητοποίησης ενός άντρα περνά μέσα από την καθήλωση και καταπίεση του για 24 μήνες, πρέπει να πάει να κοιταχτεί.

Καταργώντας την Εθνική Φρουρά, καταργούμε και το οικονομικό άχθος που αυτή επάγεται, καταργούμε τους μεσάζοντες και όσους έχουν προσκολληθεί σαν βδέλλες πάνω σε ό,τι έχει να κάνει με την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό της ΕΦ. Τα λεφτά από τη φορολογία θα μπορούν επιτέλους (α) να μειωθούν και (β) να διατεθούν στην έρευνα και την εκπαίδευση, την υγεία και τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σε όλα αυτά δηλαδή που θα διασφαλίσουν με ουσιαστικό τρόπο τη φυσική μας επιβίωση και τη συνέχιση της ιστορικής μας παρουσίας στο νησί. Με εκρηκτικά σε αποθήκες της πλάκας και G-3 στο σπίτι του καθενός, ο δρόμος δεν προβλέπεται μακρύς.


3 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

1000 € για τον κάθε ψηφοφόρο!!! ... την ράτσαν τους...

oniropolos είπε...

n'agiasi to stoma-xeri s file m. toulaxiston na min mas koroideyoun gia "apotreptikes dinamis" kai alla tetoia kourafexala. oloi ekama me strato k xeroume ti ginete eki mesa. oloi xeroume pos o stratos en mia akoma dimosia ypiresia p to mono pou prosferi ine psifous stous ekastote p tin kivernoun.

ΠΛΑΝΗΤΑΣ είπε...

Η μεγαλύτερη εγγύηση της επιτυχίας του συστήματος είναι ότι απόλυτα λογικές προτάσεις όπως το κείμενο που μόλις διάβασα, θεωρούνται "ανέφικτες", ενώ ο απόλυτος ανορθολογισμός και η παράνοια του στρατού ονομάζονται "φυσιολογικά"