Η θερμοκρασία έπεσε, κάτι βροχές ήρθαν, μύρισε χειμώνας. Λέτε να τελείωσαν οι αεροψεκασμοί και να μην το καταλάβαμε; Ίσως να είναι κι έτσι....Πάντως για όσους είναι περιέργοι, μια βόλτα στο google θα αποδείξει ότι υπάρχουν κι αλλού διάφοροι τύποι, που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να κοιτάνε τον ουρανό και να ερμηνεύουν τα σχήματα των συννέφων. Ένα από τα ενδιαφέροντα με τις ιστορίες που βρίσκει κανείς είτε σε γραπτά κείμενα είτε σε βίντεο είναι οι ομοιότητες των “γεγονότων” που περιγράφονται. Για παράδειγμα, κάποια γυναίκα έκοψε τα μαλλιά της κόρης της και τα πήγε στο χημείο. Οι αναλύσεις έδειξαν αυξημένες ποσότητες αλουμινίου. Συμπέρασμα για την αιτία: αεροψεκασμοί. Το “γεγονός” παρουσιάζεται να έχει λάβει χώρα τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα.
Στην Κύπρο κάποιοι πολιτικοί, μερικοί δημοσιογράφοι και κάτι μυστήριοι τύποι κρατούν ζεστό το θέμα στην επικαιρότητα. Ενδείξεις αμφιβόλου προελεύσεως, βιντεάκια στο youtube, παραπειστικά ερωτήματα κι ένας ορυμαγδός βλακωδών υποψιών συνθέτουν το κράμα του θέματος των αεροψεκασμών. Πασπαλίστε το και με λίγη δόση συνωμοσιολογίας, βάλτε ένα κουταλάκι βρετανική κακοδαιμονία και το γλυκό δένει μια χαρά. Όταν έρχεται η ώρα των επιστημονικών αποδείξεων και επιχειρημάτων, όλοι κάνουν την πάπια και βάλλουν κατά των αρμοδίων που δεν κάνουν ή δεν μπορούν ή για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο δεν θέλουν να κάνουν τις έρευνες και αναλύσεις που απαιτούνται.
Με αυτόν τον τρόπο η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η Πολιτική Αεροπορία, το κρατικό χημείο και ποιος ξέρει ποια άλλη δημόσια υπηρεσία στέλνονται στο πυρ το εξώτερον για την (υποτιθέμενη) ομερτά γύρω από το θέμα. Πριν λίγο καιρό, οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο είχαν στυλώσει τα ποδάρια τους για να μην υποβάλλονται σε καθημερινό έλεγχο μέσω των ειδικών αψίδων και θα δίσταζαν να ανοίξουν το στόμα τους για περίεργες πτήσεις;
Απορίας άξιον, επίσης, γιατί οι καταγγέλοντες δεν παιρνουν οι ίδιοι δείγματα νερού, χώματος, μαλλιών, προϊόντων για να τύχουν ενδελεχούς ανάλυσης από άτομα της εμπιστοσύνης τους. Δεν υπάρχει ένας χημικός της εμπιστοσύνης τους, πιλέ μου; Ακόμα πιο γελοία είναι η άποψη ότι οι αεροψεκασμοί είναι μέρος ενός παγκόσμιου σχεδίου για τη χειραγώγηση των λαών, τη μείωση της νοητικής μας ικανότητας και άλλα κουφά. Περιέργως, τις ίδιες συνέπειες έλεγαν παλιά ότι θα είχε και η χρήση του φθορίου. Ξέρετε, του συστατικού που βρίσκει κανείς σε μια κοινή οδοντόκρεμα! Σταμάτησε να βουρτσίζει κανείς τα δόντια του ή μειώθηκε η κριτική ικανότητα κανενός; Όχι. Ή μάλλον τώρα που αναλογίζομαι τις μπαρούφες που διακινούν ορισμένοι, μάλλον ναι.
Τέρμα στις οδοντόκρεμες, λοιπόν, και όσοι κυκλοφορείτε εκεί έξω να φοράτε τα κράνη σας...
1 σχόλιο:
Το φθόριο ήταν κάποτε βιομηχανικό απόβλητο. Μετά έγινε εμπορεύσιμο.
Ας υιοθετήσουμε το συλλογισμό της συνωμοσίας που θεωρεί ότι οι διάφορες έρευνες υπέρ της χρήσης του είναι αντιεπιστημονικές και ουσιαστικά ανύπαρκτες.
Πρόβλημα: Τότε και οι όποιες επίσημες έρευνες για τους αεροψεκασμούς μπορούν να "τύχουν ανάλογης επεξεργασίας".
Συμπερασμα: κάνεις μόνος σου έρευνες και τις παρουσιάζεις.
Κούκου...
Δημοσίευση σχολίου