14 Οκτωβρίου 2012

Κατά ριπάς
·               Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων υποστήριξε και το Κίνημα Σοσιαλφασιστών ΕΔΕΚ, μετά από τη μεγαλειώδη δήλωση του Γ. Λιλλήκα.
·               Περίεργο: νόμιζα ότι όταν η πόρτα του τρελοκομείου ανοίγει, τρέχεις για να φύγεις κι όχι για να μπεις.
·               Από το «Κάθε σπίτι και κάστρο, κάθε πατριώτης και στρατιώτης» στο «κάθε οδόφραγμα και μπλόκο, κάθε υποψήφιος με τον λαϊκισμό του».
·               Τώρα κατάλαβα γιατί ο Δημήτρης είναι Δημήτρης, ο Νίκος είναι Νίκος, ο Γιώργος είναι Γιώργος, αλλά ο Γιάννης είναι Γιαννάκης...
·               Κάτι τέτοια διαβάζω και μου έρχεται να βγάλω εκείνο το εισιτήριο μονής διαδρομής.
·               Αλλά δεν είμαι ο πρώτος ή ο μόνος που το σκέφτηκε! Την εκκένωση μικρών νησιών φέρεται να πρότεινε η τρόικα στην Ελλάδα επειδή επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.
·               Εφαρμόζοντας την ιδέα στην Κύπρο, θα μπορούσαμε να κάνουμε το χρυσοπράσινο φύλλο έναν μικρό παράδεισο που θα κατοικείται από τα αγαθά κτηνά του και μόνον.
·               Σκεφτείτε την Κύπρο άδεια για μια στιγμή, για να αντιληφθείτε τον παραλογισμό των υπερτροφικών εθνικών συνειδήσεων των Κυπρίων.
·               Είπα «κτηνά», είπα «Κύπριοι» και συνειρμικά (ένας θεός ξέρει γιατί) θυμήθηκα την είδηση που έλεγε ότι το τρίχωμα των ελεφάντων ενισχύει την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν τις υψηλές θερμοκρασίες τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.
·               Αυτό ίσως να εξηγεί και το Greek lover look του μέσου Κύπριου. Σίγουρα θα υπάρχει και κάποια σύνδεση με την παχυδερμία, αλλά φιλόζωος ων, δεν θα ήθελα να επεκταθώ.
·               Τι λέει η οικονομία, σύντροφοι; Θα τη σώσουμε την παρτίδα ή θα προσγειωθεί στο κεφάλι μας κανένας περιστρεφόμενος γερανός;
·               Εξαιρετικά εύστοχη η παρατήρηση του Στ. Στεφάνου: «Ελπίζω να μην βρεθεί κανείς να πει ότι για την πτώση του γερανού φταίει ο Πρόεδρος Χριστόφιας διότι έπρεπε να ξέρει».
·               Η προληπτική πολιτική στα καλύτερά της.
·               Τι να κάνει εκείνη η ψυχή, η ενσάρκωση των δημοκρατικών μαθηματικών, η σεπτή μορφή, ο Ηρόδοτος Δημητρίου, άλλως αρχιεπίσκοπος;
·               Ούτε μια δήλωση για τα οικονομικά, την Τουρκία, την ΚΕΟ, τις εκλογές. Με αυτές τις παραλείψεις είναι που διαλύεται ο πνευματικός αγών της θεοφιλεστάτης εκκλησίας. Α, με τον καθεδρικό στη Λευκωσία, τι γίνεται;
·               Θρησκευτικές οργανώσεις αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να διακόψουν τη θεατρική παράσταση Corpus Christi σε θέατρο στην Αθήνα, φωνάζοντας ότι προσβάλλει τον Ιησού.
·               Πρώτα οι Εβραίοι, μετά οι κομουνιστές, μετά οι ομοφυλόφιλοι. Τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο.
·               Καλέ μου συμπολίτη, θυμήσου το εξής: απλώς δεν είσαι προτεραιότητα για αυτούς. Σήμερα. Αύριο μπορεί και να είσαι.
·               Ελλάδα: η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Μόνο που μετά πήγε να σπουδάσει στο εξωτερικό και έμεινε εκεί.
·               Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για τους πάσχοντες από ψυχικές νόσους. Ποιος είπε ότι οι βουλευτές δεν αυτοσαρκάζονται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: