24 Απριλίου 2011

Το μανιφέστο ενός υποψηφίουΣήμερα βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αυτό των βουλευτικών εκλογών του 2011. Μπροστά σε αυτό το σταυροδρόμι έχουμε μια και μόνη επιλογή: να πάμε όλοι ενωμένοι, μπροστά! Οι πολίτες σήμερα έχουν κουραστεί από την εικόνα, που εκπέμπει το πολιτικό σύστημα του τόπου. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να δούμε την πολιτική αλλιώς. Με μια νέα ματιά. Με φρέσκιες ιδέες που πατούν σε σταθερές αξίες. Ενασχόληση με την πολιτική για μένα σημαίνει καθημερινή προσπάθεια για να πάνε τα πράγματα μπροστά. 

Δεσμεύομαι να διατηρήσω την άμεση επικοινωνία μαζί σου και να σταθώ συναγωνιστής, συμπαραστάτης και αρωγός σου, διεκδικώντας τη συμμετοχή όλων στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Το ρουσφέτι είναι το άλλοθι των πολιτικών που στερούνται πολιτικού οράματος. Και αν πάμε ένα βήμα παρακάτω: Η εκρίζωση της αναξιοκρατίας θα υποχρεώσει τους πολιτικούς να εστιάσουν εκεί που πρέπει: Στην παραγωγή πολιτικών προτάσεων για μια κοινωνία της προκοπής! 

Εδώ και δεκαετίες  κερδίζουμε αγώνες για την Κύπρο στην Ευρώπη.  Προωθήσαμε την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Κύπρου στην πράξη, εκεί όπου άλλοι έμειναν στα λόγια. Έχουμε χρέος να επιλέξουμε σωστά. Να διασφαλίσουμε για την Κύπρο μια ασφαλή και δημιουργική πορεία. Να διεκδικήσουμε με δυναμισμό τη λύση του Κυπριακού που θέλουμε και μας αξίζει. Να συνδυάσουμε την οικονομική ανάπτυξη με την κοινωνική συνοχή. Εμείς θέλουμε οι πολίτες να αξιολογούν την ικανότητα κάθε πολιτικής δύναμης να καταθέτει τις πιο σωστές απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας μας. Πιστεύουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τη θρησκεία, την εθνική ταυτότητα και τη δικαιοσύνη, είναι τα εχέγγυα για την ευημερία των πολιτών των σύγχρονων δημοκρατιών. 

Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από τους ανθρώπους σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας που είναι άφθονη και αβλαβής, μαζί με την χρήση άλλων εναλλακτικών πηγών ενέργειας είναι η μόνη σίγουρη και ασφαλής μέθοδος κάλυψης των ενεργειακών αναγκών. Ήρθε η στιγμή, αυτά και άλλα πολλά, ν' ακουστούν με ισχυρή φωνή στη Βουλή, να κατατεθούν νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, εξαρχής να αναλυθούν και να προβληματίσουν, ώστε να ληφθούν δικαιότερες αποφάσεις και επιτέλους να δοθούν οι αναγκαίες λύσεις. Έχουμε την επιλογή να δούμε την πολιτική αλλιώς.

---
Καλοί μου αναγνώστες, ό,τι διαβάσατε πιο πάνω δεν είναι παρά μια συρραφή φράσεων που βρήκα στις ιστοσελίδες των υποψηφίων βουλευτών. Η μίξη των λόγων τους δημιούργησε ένα κείμενο που θα μπορούσε να βρεθεί στην ιστοσελίδα οποιουδήποτε υποψηφίου. Η ικανότητα να μιλάει κανείς, χωρίς να λέει τίποτα, είναι σχεδόν μαγική! Ακόμα χειρότερα, να είναι τόσο γενικόλογα, κοινότοπα και αυτονόητα όσα λέει, που να μην μπορείς να βρεις ούτε μια διαφωνία…2 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Έμπηκα στην περιέργειαν ποιού είναι τί. Ο ένας έχει στο ποιόν του έναν ναόν θεόρατον μες το κέντρον της παλιάς Λευκωσίας, ο άλλος πολλές παρουσίες στα μνημόσυνα του Γρίβα, ό άλλος ισχυρίζεται στον στενόν του κύκλον ότι ο παπάς του επέθανεν διότι τον έσπασεν ο Χριστόφκιας τζιαι έπιασεν το προσωπικά τζιαι εκύριξεν ιερόν πόλεμον, ο άλλος έσασεν την μισήν Κύπρον μες την δημόσιαν υπηρεσίαν τζιαι έχει τζιαι το θράσος μα μιλά για ρουσφέττι, ο άλλος πάει για τρίτην θητείαν για να δει την πολιτικήν αλλιώς. Ευτυχώς που ο τόπος εν μικρός τζιαι δεν είναι βάσει του γραπτού λόγου του καθενός που τον κρίνεις αλλά από αυτά που μαθαίνεις που τα μή επίσημα μέσα διάδωσης της πληροφορίας.

the Idiot Mouflon είπε...

ΟΥΤΟΠΟΣ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ