30 Δεκεμβρίου 2012

Αποκαρδιωτικές σημειώσεις από μια πορεία

Συγκέντρωση στην πλατεία ελευθερίας (ή σε ό,τι απέμεινε από αυτή). Την ίδια ώρα ο σύνδεσμος γονέων κάτι κάνει εκδήλωση, πουλώντας hotdog. "Μάνα μου, εννά πάτε πορεία; Πιάστε κάτι να φάτε". Ζακέτα να πάρεις, μην ξεχάσεις. Αθάνατη κύπρια μάνα... Από τα ηχεία, ακούγεται Μακρόπουλος. Ούτε εγώ τον ξέρω, είναι από αυτούς τους copy-paste λαϊκοποπ. Η πορεία ξεκινά προς πλατεία Σολωμού. Διαδήλωση χωρίς ντουτούκα! Που πας ρε Καραμήτρο; Από συνθήματα: ο καθένας ό,τι αγαπά. Δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας, διεθνιστή αδερφέ μου. "Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι"; Μέσα. "ΕΛΑΜ-ΔΗΣΥ-Χρυσή Αυγή, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί"; Φέρε και ένα τέτοιο να βρίσκεται. Τρόϊκα, καπιταλιστική κρίση, αλληλεγγύη στους μετανάστες, δολοφονική ΕΕ; Πιάσε μια από όλα. "ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς"; Εννοείται, μα να λείπει αυτό το σημαντικό σύνθημα; Στην οπισθοφυλακή της πορείας, μια παρέα  τριών (ναι 1, 2, 3 η κκελλέ σου παταρία) συμπαθέστατων κοριτσιών αποφασίζει να τρολάρει την πορεία με τα δικά της συνθήματα - εκεί να δεις αχταρμάς. Γιατί κουκλίτσα μου κατάντησες attention whore; Δεν θήλασες ως βρέφος, ήταν πολλά τα σπυράκια στην εφηβεία, όλο εσένανε σηκώνει να πεις μάθημα η δασκάλα; Η πορεία συνέχισε χωρίς πλάνο, με συχνές στάσεις για να βγει το φύλλο πορείας. Σε κάποια στιγμή, ένας αστυνομικός ρωτά, "ρε κοπέλια που θέλετε να πάτε; Στο Ledra Palace;". Αμηχανία, εεε, ναι. "Ε, καλό, πηαίνετε ποδά". Ευτυχώς βρέθηκε κι ο μπάτσος να μας κατευθύνει! Ξεκινάμε πάλι. Δύο βήματα παρακάτω, ένας πιτσιρικάς που στο facebook έταζε κρεμάλες στους φασίστες, λέει "ρε παιθκιά μα εννα πάμεν να φάμεν τα μούτρα μας τζιαμαί;". Με πιάνει νευρικό γέλιο. Κάποιοι επιμένουν να πάνε κόντρα στο ρεύμα της κυκλοφορίας στην οδό Αιγύπτου, πιστεύοντας ότι έτσι υπηρετείται κάποιος πολιτικός στόχος. Εν τω μεταξύ έχουμε φάει τρελό βρισίδι από τους αυτοκινητιστές πίσω μας. Στην πύλη Πάφου, η πορεία εκτρέπεται προς την πλατεία Σολωμού, από την κανονική κατεύθυνση κυκλοφορίας της οδού Αιγύπτου. Με μερικούς φίλους, φεύγουμε προς το Ledra Palace για να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας. Στα μέσα της διαδρομής φαίνονται απέναντι μας οι συγκεντρωμένοι με ασπίδες, σημαίες και λοιπή αγωνιστική εξάρτυση και από μακριά ακούγεται ένας βόμβος από τις κραυγές τους. Σκεφτείτε τη σκηνή από την τελική σύγκρουση στο Lord of the Rings, με Ελαμιτες από τη μια και... κανέναν από την άλλη. Οι Τουρκοκύπριοι λιάζονται στο καφέ και μας μπανίζουν από τα τείχη. Πολύ σύντομα αποφασίζω να φύγω, νομίζω το ίδιο έκαναν και κάποιοι άλλοι, ενώ 1-2 ηρωϊκοί συνέχισαν την πορεία τους. Τι να απέγιναν άραγε; Είμαστε για γέλια ή για κλάματα - δεν το έχω αποφασίσει.

27 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Υπάρχει κι αυτή η διαφορετική εκτίμηση για την πορεία: http://bluerose-rose.blogspot.com/2012/12/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

"Στην οπισθοφυλακή της πορείας, μια παρέα τριών (ναι 1, 2, 3 η κκελλέ σου παταρία) συμπαθέστατων κοριτσιών αποφασίζει να τρολάρει την πορεία με τα δικά της συνθήματα - εκεί να δεις αχταρμάς. Γιατί κουκλίτσα μου κατάντησες attention whore; Δεν θήλασες ως βρέφος, ήταν πολλά τα σπυράκια στην εφηβεία, όλο εσένανε σηκώνει να πεις μάθημα η δασκάλα;"

Νικόλα, θεωρω οτι εισαι αδικος με τις κοπελλιες, τις οποιες δεν γνωριζω προσωπικα, αλλα εχω μαθει να σεβομαι τον/την αλλο/αλλη που βρησκεται διπλα μου στον δρομο.

Ναι, ακουστηκαν πολλα και διαφορετικα συνθηματα. Ναι, το θεωρω φυσιολογικο σε μια πορεια οπου τα ατομα τα οποια την απαρτιζουν προερχονται απο διαφορετικες τασεις. Ναι, χερομαι να εχω διπλα μου και γυρω μου ανθρωπους που μπεννουν στη διαδικασια να αφιερωσουν εστω μια ωρα του σαββατοκυριακου τους σε κατι που θεωρουν σημαντικο, παρα να πανε για καφε.

Οι οπτικες ειναι πολλες. Ουτε εγω ειμαι ευχαριστημενη με καποια συγκεκριμενα γεγονοτα της σημερινης μερας, αλλα σε καμια περιπτωση δεν προκειται να δειξω ασεβεια στους συντροφους και στις συντροφισσες, υπαρχουν παντα πολλοι τροποι να ειπωθει κατι. Θεωρω οτι ο τροπος με τον οποιο εκφραζεσαι σε αρκετα σημεια, δεν ειναι κριτικη αλλα κατινιο εντελως αχρειαστο και ατοπο.


Ευαγγελία
(οχι κοκκινη, και οχι μαυροκοκκινη, που μπορω ομως και θελω, να σεβομαι οσους και οσες γυρω μου ενωννουν την φωνη τους με την δικη μου, και εγω με την δικη τους φωνη)

Anef_Oriwn είπε...

Evangelia,
Sorry, αλλά έχω τις αμφιβολίες μου αν ο Blogοδεσπότης Νικόλας Κυριάκου καταδεχτεί να ΣΟΥ απαντήσει!

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ανεφ, καιρο να τα πουμε, ελειψα απο τις περιδιαβασεις στα μπλογκς. Οπως βλεπεις και απο το σχολιο μου πανω, για πολλους λογους. Απο οτι βλεπω τα κεφαλαία σου υπάρχουν σταθερα ε? :)

φιλε ενεν θεμα να μου απαντησει καποιος η οχι, ειπα τζεινο που ενοιωθα. Θεωρω οτι επρεπε να το πω, για μενα εν θεμα σεβασμου καποια πραματα.

Anef_Oriwn είπε...

Evangelia,
Να περνάς να τα λέμε! 

Σ’ το ‘χω ξαναπεί: Παρ’ όλο που διαφωνούμε έντονα και κάθετα σε πολλά [τζιαι μπορεί αν shίσουμεν τζιαι τες κκελλάες μας – μεταφορικά μιλώ, μην το πάρεις τοις μετρητοίς], εν τούτοις εκτιμώ σ’ ΕΣΕΝΑ, το ότι είσαι από τους «ανθρωπους που μπεννουν στη διαδικασια να αφιερωσουν εστω μια ωρα του σαββατοκυριακου τους σε κατι που θεωρουν σημαντικο, παρα να πανε για καφε».

Skouriotis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Skouriotis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Skouriotis είπε...

η ταχύτητα με την οποία έσπευσες να αποδομήσεις τη χθεσινή αντιφασιστική πορεία φανερώνει την αμηχανία του αριστεροδεξιο-φιλελεύθερου χώρου αλλά και την αδυναμία του να κατανοήσει την αξία τέτοιων πρωτοβουλιών στις μέρες μας. θυμίζεις μου πέρσι με την κατάληψη της νεκρής ζώνης που κάποιοι σαλονάτοι επαναπροσεγγιστές ελαλούσαν "μα εν ξυμαρισμένοι τζαι καπνίζουν χόρτο" . οι οργανωτικές αδυναμίες είναι ένα θέμα που δεν αναιρεί ότι για μια ακόμη φορά τούτος ο χώρος βρίσκεται μπροστά χωρίς να υπολογίζει τον κοινωνικο καθωσπρεπισμό .

Periergos Aris είπε...

Ουφ... δηλαδή οι εντυπώσεις του Νικόλα εναπόκεινται στο οτι δεν είναι αρκετά αριστερός; Γιατί και στη Rose παρόμοιες εντυπώσεις βλέπω.

Αυτό το οτι πρέπει να πληρεί κανείς συγκεκριμμένα "κριτήρια" για να εκδηλώσει τη δυσαρέσκεια του προς το ΕΛΑΜ είναι που θα σας φάει.

Όσο και αν σας φαίνεται παράδοξο, η απένατι πλευρά είναι ΠΟΛΎ πιο welcoming απο εσάς...

Νικόλας Κυριάκου είπε...

Ευαγγελία, το κείμενο είναι ένα σαρκαστικό σχόλιο σε μια γροτέσκα πορεία. Αν μπορείς να το διαβάσεις έτσι, καλώς. Αν όχι, δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό.

Άνευ, εκτελείς χρέη θυρωρού στο blog; Ο κανόνας είναι ότι απαντώ στα σχόλια που βρίσκω ενδιαφέροντα. Αν όχι, δεν ασχολούμαι.

Σκουριώτη, σκούριασες από πολιτική ορθότητα. Το 2013 να σου φέρει περισότερο διάβασμα, κριτική σκέψη και λιγότερο κλαψούρισμα.

(περίεργε) Άρη, ούτε κι εγώ έχω βρει το αριστερόμετρο με το οποίο έχουν μετρηθεί πολλοί στη blogοσφαιρα. Αν το βρούμε, να πάω κι εγώ να μετρηθώ. Ενδεχομένως να έχω μια ένσταση στην τελευταία προταση σου, αλλά δεν είμαι βέβαιος που οδηγεί ο συλλογισμός.

Καλή χρονιά σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Oscar Wilde ελεγε οτι «ο σαρκασμος ειναι το όπλο των αδυνάτων». Θεωρω οτι ειναι αδυναμια αρνητικης φυσεως για εναν ανθρωπο το να μην μπορει να εκφρασει τα συναισθηματα του για ενα γεγονος χωρις να χρειαζεται ταυτοχρονα να μειωννει τους συνανθρωπους του μεσω προσβολών. Ο τροπος που μου απαντησες, ειναι του στυλ «αυτη ειναι η αποψη μου και αν σου αρεσει καλως και αν δεν σου αρεσει παλι καλως», το οποιο εξαχτινοννεται σε μια α-νοητη υπεραπλουστευση. Δεν μπορεις να επιζητας την απλοτητα η την απλοικοτητα, οταν χρησιμοποιεις λεκτική βια. Η λεκτικη βια ειναι ασεβεια προς τον συνανθρωπο σου, δεν μπορεις να χρησιμοποιας τις λεξεις «attention whore κτλ που εγραψες πανω» και αλλες προσβολες για 3 πλασματα που το μονο που εκαναν ηταν το να διαδηλώννουν με τον τροπο που αυτες θεωρουν σωστο αυτο που ηθελαν να εκφρασουν μεσα σε ενα αμαγαλμα πολιτικων τασεων οπου ειχε αυτη η πορεια. Με στεναχωρεσε το κειμενο σου γιατι το θεωρω πολυ αδικο και ασεβη προς τις κοπελλες τις οποιες επαναλαμβαννω ουτε γνωριζω προσωπικα ουτε ανηκουμε στην ιδια πολιτικη ταση. Δεν εχει σημασια για εμενα αν το ειχες κανει αυτο για ατομα που γνωριζω προσωπικα η οχι, παλι θα στεναχωριομουνα το ιδιο. Με τον ιδιο τροπο που με στεναχωρουν και καποιες αλλες μορφες βιας περαν απο τη λεκτικη βια.

Πρεπει να συμφωνησω με τον Σκουριωτη οτι ησουν ατοπα ισοπεδωτικος στον τροπο με τον οποιο εκφραστηκες. Και εγω οπως και αλλα ατομα αναγνωριζουμε καποια σημεια οπου θα μπορουσαν να ειχαν υπαρξει ως τετοια καλυτερα, αλλα αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να μηδενιζουμε την ολη προσπαθεια. Το αν την μηδενιζεις εντελως η οχι, μειωννοντας την στο επιπεδο του γκροτεσκου χωρις να αντιλαμβανεσαι καν τη σημαντικοτητα του οτι μεσα σε 2 μερες μονο και χωρις να εχει ανακοινωθει η υποστηριχθει το καλεσμα απο αλλες πολιτικες ομαδες περαν απο τους Ανταρτες και καποια ατομα του α/α χωρου, μπορεσαν να συνυπαρξουν μαζι 200 ατομα εντελως διαφορετικων τασεων (μεχρι και την κεντροδεξια πχ), και το αν χρησιμοποιεις λεκτικη βια με προσβολες οπως attention whore, για εμενα δεν ειναι ουτε απλο, ουτε απλοικο. Αν ειναι για εσενα, τοτε δειχνεις πως οντως δεν εχεις κανενα σεβασμο για τους ανθρωπους γυρω σου και εισαι χασιμο του χρονου συν-ομιλιας μου οπως θα ηταν και ενα ατομο πχ που θα ερχοταν να μου στηριξει φυλετισμο η βιοφθλετισμο η ομοφοβια η σεξισμο κοκ

Ειπες για την ντουντουκα πχ. Ρωτησες αν ειχαμε χρηματα να αγορασουμε μια η πολλες? Σου ειπα και στο πρωτο μου ποστ, τα πραγματα εχουν παντα πολλες οπτικες, ποτε μονο μια. Για να μεινω λιγο σε αυτο, αν ησουνα πραγματικα ενα ατομο που ακολουθει τον αντιφασιστικο αγωνα στην Κυπρο θα ηξερες πως μεχρι και το πανο της πορειας, ηταν «ανακυκλομενο» απο αλλη αντιφασιστικη πορεια στη Λεμεσο πριν απο 3 μηνες. Εκτος και αν θεωρεις πως ολοι οι ανθρωποι που μετεχουν η οργανωννουν πορειες εχουν λογαριασμους στις τραπεζες. Εκτος και αν θεωρεις πως τα υλικα πραγματα εχουν περισσοτερη αξια απο την παρουσια μας πλαι-πλαι με σεβασμο στις οποιες διαφορες των πολιτικων μας τασεων. Εκτος και αν θεωρεις πως τα υλικα πραματα εν πιο σημαντικα απο 200+ ατομα που μαζευτηκαν μαζι μεσα σε 2 μερες καλεσμα, σκεφτου να ειχε ανακοινωθει πιο νωρις και να ειχε υποστηριχθει το καλεσμα απο περισσοτερες πολιτικες ομαδες. Λυπαμαι πολυ, αλλα το κειμενο σου δεν ειναι «σαρκασμος για μια γκροτεσκα πορεια» το μονο γροτεσκο που βλεπω εδω ειναι η αδυνατοτητα και η ανικανοτητα σου ως προς το να αντιληφθεις ποσο σημαντικο ειναι το να μην προσβαλλουμε τους συνανθρωπους μας που ειναι διπλα μας στον δρομο και αγωνιζοντε μαζι μας, με λεξεις οπως «κουκλιτσα=η μικρη=αυτος που το λεει αυτοοριζεται α πριορι ως «μεγαλος»=εξουσιαστικη σχεση ψυχογλωσσολογικα κοκ». Δεν θα επανελθω σε αυτο το θεμα, γιατι θεωρω οτι το να αποδομεις την ασεβεια που εδειξες σε αυτες τις κοπελλες σε μια αποσπασματικη «απλη» η «απλοικη» εννοιολογηση του στυλ «ειναι αποψη μου και αν γουσταρεις καλως και αν δεν γουσταρεις παλε καλως», μου δειχνει ποσο προθυμος η απροθυμος εισαι ως προς το να κατα-νοησεις καποια σημεια που ειπωθηκαν εξ αρχης στο πρωτο μου ποστ.

psaxthri είπε...

Η λεκτικη βια ειναι ασεβεια προς τον συνανθρωπο σου, δεν μπορεις να χρησιμοποιας τις λεξεις «attention whore κτλ που εγραψες πανω» και αλλες προσβολες για 3 πλασματα που το μονο που εκαναν ηταν το να διαδηλώννουν με τον τροπο που αυτες θεωρουν σωστο αυτο που ηθελαν να εκφρασουν μεσα σε ενα αμαγαλμα πολιτικων τασεων οπου ειχε αυτη η πορεια. Με στεναχωρεσε το κειμενο σου γιατι το θεωρω πολυ αδικο και ασεβη προς τις κοπελλες τις οποιες επαναλαμβαννω ουτε γνωριζω προσωπικα ουτε ανηκουμε στην ιδια πολιτικη ταση. Δεν εχει σημασια για εμενα αν το ειχες κανει αυτο για ατομα που γνωριζω προσωπικα η οχι, παλι θα στεναχωριομουνα το ιδιο. Με τον ιδιο τροπο που με στεναχωρουν και καποιες αλλες μορφες βιας περαν απο τη λεκτικη βια.


Ξεκινω με τουτο το αποσπασμα απο την Ευαγγελια γιατι δειχνει ακριβως (οπως και αλλα που εγραψε) την ουσια σχετικα με το υφος του κειμενου σου Νικολα,την αντιληψη σου για την πορεια και γενικα οσους/ες συμμετειχαν.

Οτι δηλαδη δεν ειναι τιποτε παρα μια εμπαθεια και μια αφ υψηλου κριτικη απο καποιον που προφανως ποτε δεν θα θελε να συμβαλει σε μια κοινη δραση με τα αγωνιζομενα κομματια της κοινωνιας παρα μονο να τους αφορισει γιατι δεν διακατεχονται απο τον υποκριτικο καθωσπρεισμο που επισημανε και ο Σκουριωτης. Δεν θελω να ασχοληθω αλλο εξαλλου καλυφθηκα απο την Ευαγγελια θα επανελθω αν χρειαστει

psaxthri είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

Μια και ο κος Κυριάκου καταδέχτηκε να σχολιάσει [έστω κι ακροθιγώς] τα γραφόμενα ΜΑΣ και μια και η συζήτηση συνεχίζεται, ας πω ακόμα θκυο κουβέντες, έστω κι αν ο Blogοδεσπότης Νικόλας δεν τις βρει «ενδιαφέρουσες»

Κατ’ αρχάς να σημειώσω ότι χρειάστηκε να ανατρέξω [ο αδαής κι ο α-κουλτουριάρης] στον Μπαμπινιώτη για να μάθω ή να θυμηθώ τι πάει να πει «γροτέσκα πορεία»… Για έτερους αχάπαρους [σαν κι την Αφεντομουτσουνάρα μου] παραθέτω την επεξήγηση: «γκροτέσκο», λοιπόν, είναι «το καλλιτεχνικό και γενικότερα το αισθητικό είδος που μέσα από το συνδυασμό αταίριαστων στοιχείων προκαλεί την αίσθηση του αλλόκοτου, του γελοίου [όοοπππααα!], συνήθως με σκοπό τη διακωμώδηση ή τη σάτιρα»! [Και ξανά οοοπππααα]…

Επίσης θέλω να πω μια κουβέντα για την τοποθέτηση του κου Νικόλα «Αν μπορείς να το διαβάσεις έτσι, καλώς. Αν όχι, δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό»…. Τούτη βασικά εκφράζει μιαν αφ’ υψηλού πάνσοφη [μικροαστική] νοοτροπία που υποβαθμίζει/υποτιμά τους συλλογικούς κοινωνικούς αγώνες [των δρόμων]…

Τα υπόλοιπα για το ύφος του λόγου του Blogοδεσπότη, τα είπαν η Evangelia και o Psaxthri(s)

Νικόλας Κυριάκου είπε...

Αφού πιάσαμε τα τσιτατα,να η σύντομη απάντησή μου στους προλαλησαντες: "οι απόψεις ειναι σαν τις κωλοτρυπίδες. ο καθένας εχει απο μία".

osr είπε...

το θέμα και η ουσία όμως, κατά τη γνώμη μου φυσικά,

είναι το κατά πόσο μπορείς αυτή την άποψη να την τεκμηριώσεις και να την στηρίξεις με επιχειρήματα με βάση την λογική και την πραγματικότητα

αν δεν μπορείς, τότε είναι απλά άποψη του κώλου όπως το έθεσες και συ

Ανώνυμος είπε...

αφου πιασαμε τα αποφθεγματα, υπάρχει επίσης, ενα υπεροχο αποφθεγμα απο τον Theodor Adorno, το οποίο λέει "ορισμενοι ανθρωποι εχουν επίπεδο δαπέδου".

~

osr: συντροφε ενεν του τοιχου που μιλας, μα αλλου αρχιτεκτονικου μερους, απο οτι βλεπω (αρχης γενομενης). Συν ομως η μποχα.

Ανώνυμος είπε...

ανεφ: μιας τζιαι μιλουμε για αισθητικη, η λεπτομερεια στη φωτο αριστερα του μπλογκ ειναι πολυ πιθανον απο το μετωπο και τα μαλλια του David, αγαλμα το οποιο εγινε μεταξυ 1501 - 1504 απο τον Michelangelo, και θεωρειται ισως το πιο ομο-ερωτικο αγαλμα ολων των εποχων. Εχω γνωρισει πολλους ομοφυλοφιλους αντρες στη ζωη μου. Οι μονοι που δεν συμπαθησα ποτε, ηταν αυτοι που μισουσαν τις γυναικες, γιατι τες ζηλευαν. Τζιαι κατι ασχετο, η λεξη κατινιο, ειναι πιο κοντα στη λεξη κατινα, παρα στη λεξη κατινος.

Νικόλας Κυριάκου είπε...

Μάλιστα. Δηλαδή από το πλήθος ομοφυλόφιλων ανδρών που γνώρισες, έχεις ένα ικανό εμπειρικό δείγμα για να διακρίνεις την κατηγορία των μισογύνηδων και ταυτόχρονα να συνδυάσεις ένα από τα προσφερόμενα από τον blogger πρότυπα για να αφεθεί το υπονοούμενο ότι ανήκω στην πιο κατηγορία αυτή κι ότι αυτές οι ιδιότητες και η εικαζόμενη σεξουαλική μου προτίμηση είναι αρκετές για να απαξιωθεί η άποψη μου... Περιέργως, την ίδια προσέγγιση χρησιμοποιήσαν πρόσφατα και οι χρυσαυγίτες με τον Π. Τατσόπουλο. Περιέργως, αντίστοιχη υστερία παθαίνουν με τις αποδείξεις όταν τους χαρακτηρίζεις "ναζιστές".

Χρυσαυγίτες,κατά το περιέχομενο των απόψεων μπορεί να μην είστε, αλλά κατά τη δομή σκέψης το πάτε μια χαρά. Διόλου περίεργο που τα βρίσκετε μεταξύ σας.

Ανώνυμος είπε...

MONO
ενας πραγματικος μισογυνης
θα εμιλουσεν οπως εκαμες Εσυ, για τουτα τα 3 πλασματα τοσο άδικα.
ΜΟΝΟ.
Εισαι ντροπη για τους αντρες, τοσο απλα.

Ξερω ομοφυλοφιλους αντρες που ειναι πολλά κιλά μάγκες. Αλλα εσυ εισαι ντροπη, για ολους τους αντρες. Να αποκαλεις attention whore τζιαι ολες τες αλλες απαισιες λεξεις που χρησιμοποιησες για τουτα τα 3 πλασματα που το μονο που εκαμαν ηταν το να διαδηλωννουν ειρηνικα.

Τζιαι επειδη εξακολουθεις να γελοιοποιεις ασυστολα τζιαι οικτρα τον εαυτο σου με την σταση σου, δεν εχεις καν την ελαχιστη τιμή να απολογηθεις σε τουτα τα 3 πλασματα γιατι ο εγωισμος σου εν πιο μεγαλος που την αναγκη σου να καταλαβεις οτι η συμπεριφορα σου ηταν τοσο απαισια προς εκεινες που δεν την δικαιολογει Τιποτα, εχω να σου πω ενα τελευταιο τζιαι θα φευγω, γιατι δεν εισαι διασκεδαστικος καν, εισαι λυπηρος. Τοσο ο Σκουριωτης οσο τζιαι ο ψαχτηρι οσο τζιαι ο οσρ ακομα τζιαι ο ανεφ, επειδη ειδαν με σε πολιτικες συζητησεις εξω απο τον κυβερνοχωρο, ξερουν εκεινο που δεν ξερεις εσυ: οτι ημουν, τζιαι ειμαι, ευγενικη μαζι σου. Ενεν απο τυπικοτητα, εν επειδη εχω τον ελαχιστο σεβασμο, προς το οτι εκαμες τον κοπο να παεις καπου που θεωρουσες οτι επρεπε να παεις. Τζιαι εν μπορω να συγχωρησω, οχι εσενα αλλα εμενα, που ημουν τζιαι ειμαι ευγενικη μαζι σου. Γιατι το μισος που εφκαλες για τουτα τα 3 πλασματα τοσο αδικα, δεν θυμουμαι να το ξαναειδα στα 5 χρονια που ειμαι πισω στην Κυπρο. Γι αυτο φευγω απο την κουβεντα δαμε, ενεν επειδη εν μπορω να καμω κουβεντα, αν ηθελα τωρα εμπορουσεν ακομα τζιαι να σκουπιζεις τα γαιματα σου λεκτικα, ειναι επιλογη μου το να μεν φκαλλω μισος η κακια για τους ανθρωπους γυρω μου, ενεν αδυναμια μου. Καληνυχτα.

psaxthri είπε...

Τζιαι επειδη εξακολουθεις να γελοιοποιεις ασυστολα τζιαι οικτρα τον εαυτο σου με την σταση σου, δεν εχεις καν την ελαχιστη τιμή να απολογηθεις σε τουτα τα 3 πλασματα γιατι ο εγωισμος σου εν πιο μεγαλος που την αναγκη σου να καταλαβεις οτι η συμπεριφορα σου ηταν τοσο απαισια προς εκεινες που δεν την δικαιολογει.


Κι οχι μονο τουτο που λεει η Ευαγγελια αλλα ουτε στον υπολοιπο σου οχετο ειχες καποια επιχειρηματα γιατι φανηκε κι απο τη συζητηση οτι δεν απαντησες καθολου επι της ουσιας παρα μονο συνεχισες να χλευαζεις. Οχι πως ειχες και κατι να πεις αλλα η συζητηση σε αφησε εντελως εκτεθειμενο..Τουλαχιστον ας ειχες το θαρρος να απολογηθεις

Periergos Aris είπε...

Το κείμενο του Νικόλα εν μια άποψη με την οποία κάποιος μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει.

Αλλά όι να φτάννουμε τζιαι σε γελοιότητες ρε παιθκιά! Γιατί το τελευταίο σχόλιο (και όχι μόνο), προς ένα άνθρωπο που εχαρακτήρισε 3 κοπελλες "attention whores" μόνο ως γελοίο μπορώ να το δω.

Αγαπητέ Νικόλα, διαχειρίζεσαι (κατά την άποψη μου) ένα απο τα λίγα εναπομείναντα σοβαρά ιστολόγια στην κυπριακή μπλογκόσφαιρα. Στη θέση σου θα με προβλημάτιζε πολύ η επίδραση των διαφόρων σχολίων στην ποιότητα του blog.

Δίκοπο μαχαίρι βέβαια...


Υ.Γ.
Αttention whore: Label given to any person who craves attention to such an extent that they will do anything to receive it. The type of attention (negative or positive) does not matter.

Νικόλας Κυριάκου είπε...

Το τερματισαμε, τόσο trolling εχει να πέσει απο τον καιρό του δημοψηφίσματος. Δεν πρόκειται να απαντήσω σε κανένα νέο σχόλιο απο εδώ και πέρα.

osr είπε...

έγραφες τα ακόλουθα πριν την πορεία
http://allioxthi-reloaded.blogspot.com/2012/12/blog-post_28.html


Την Κυριακή στις 15.00, το ΕΛΑΜ παρουσιάζει τον προεδρικό του υποψήφιο στο Chateau Status, στο Λήδρα Πάλας. Guest stars από τη Χρυσή Αυγή, οι Κασιδιάρης-Λαγός. Νομίζω ότι κάθε δημοκράτης πολίτης της Κύπρου πρέπει να διαμαρτυρηθεί για τον εισαγόμενο ναζισμό και τα παρελκόμενα του. Μπορούμε να μαζευτούμε στις 14.00 στο Λήδρα Πάλας; Ιδέες για την οργάνωση της διαμαρτυρίας ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας μας, ευπρόσδεκτες από όλους.


και εδώ έγραψες

http://allioxthi-reloaded.blogspot.com/2012/12/blog-post_30.html

Ζούμε σε μια χώρα όπου ο καθένας έχει άποψη για τα πάντα, αλλά καμιά πρόταση για κάτι.


======

εφόσον δεν σου άρεσε η πορεία όπως οργανώθηκε

και εφόσον έχεις άποψη τουλάχιστον για αυτό το θέμα κάνε μια πρόταση για αυτό

Τι προτείνεις να γίνει πρακτικά;

osr είπε...

θεωρείς τούτα τα πρακτικά ερωτήματα τρόλλινγ ή απλά δεν σε βολεύουν;

οπότε επαναλαμβάνω


έγραφες τα ακόλουθα πριν την πορεία
http://allioxthi-reloaded.blogspot.com/2012/12/blog-post_28.html


Την Κυριακή στις 15.00, το ΕΛΑΜ παρουσιάζει τον προεδρικό του υποψήφιο στο Chateau Status, στο Λήδρα Πάλας. Guest stars από τη Χρυσή Αυγή, οι Κασιδιάρης-Λαγός. Νομίζω ότι κάθε δημοκράτης πολίτης της Κύπρου πρέπει να διαμαρτυρηθεί για τον εισαγόμενο ναζισμό και τα παρελκόμενα του. Μπορούμε να μαζευτούμε στις 14.00 στο Λήδρα Πάλας; Ιδέες για την οργάνωση της διαμαρτυρίας ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας μας, ευπρόσδεκτες από όλους.


και εδώ έγραψες

http://allioxthi-reloaded.blogspot.com/2012/12/blog-post_30.html

Ζούμε σε μια χώρα όπου ο καθένας έχει άποψη για τα πάντα, αλλά καμιά πρόταση για κάτι.


======

εφόσον δεν σου άρεσε η πορεία όπως οργανώθηκε

και εφόσον έχεις άποψη τουλάχιστον για αυτό το θέμα κάνε μια πρόταση για αυτό

Τι προτείνεις να γίνει πρακτικά;

milaz είπε...

Δεν μπορώ να μεν το πω - τζίνοι που θίγονται τζαι θεωρούν προσβολή το "attention whore" κατανοούν ότι εν απλά μια φράση που σημαίνει τζίνο/η που επιζητά πολλή προσοχή; Γιατί εν προσβολή; Γιατί να μεν προσθέσει σε ένα κείμενο κάποιος λίες περιγραφές που τη σκοπιά του; Τζαι γιατί πρέπει να δικαιολογήσει κάποιος γιατί δεν του άρεσε κάτι; Εδκιαβάσαμε μια άποψη - τελεία. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο.

osr είπε...

"Εδκιαβάσαμε μια άποψη - τελεία. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο."

σωστά

τζαι όπως είπεν τζαι ο νικόλας
οι απόψεις γενικώς τζαι αορίστως εν σαν τις κωλοτρυπίδες αφού ούλλοι έχουν που μια, όπως είπα τζαι πριν

το θέμα και η ουσία όμως, κατά τη γνώμη μου φυσικά,

είναι το κατά πόσο μπορείς αυτή την άποψη να την τεκμηριώσεις και να την στηρίξεις με επιχειρήματα με βάση την λογική και την πραγματικότητα

αν δεν μπορείς, τότε είναι απλά άποψη του κώλου όπως το έθεσες και συ"

τζαι το γεγονός ότι υπεκφεύγεις και δεν απαντάς στο τι προτείνεις εσύ

βάλεις απλά όμορφα και ωραία τον εαυτό σου την κατηγορία όλων αυτών που κατηγορείς αφού απλά μιλάς μιλάς λαλείς κουβεντούες τζαι δεν προτείνεις τίποτα



http://allioxthi-reloaded.blogspot.com/2012/12/blog-post_30.html

Ζούμε σε μια χώρα όπου ο καθένας έχει άποψη για τα πάντα, αλλά καμιά πρόταση για κάτι.